Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@14:02:19 GMT

بهترین زمان برای کاشت سبزه چه زمانی است؟

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۸۹۷۷۵

بهترین زمان برای کاشت سبزه چه زمانی است؟

سبز کردن سبزه از قدیم الایام جزو رسوم زیبای ایرانی‌ها بوده، سنتی کهن که فلسفه آن آغاز سال نو با سرسبزی و طراوت بوده است.

به گزارش برنا؛ بسیاری از مادربزرگ‌ها دوهفته مانده به عید ظرف‌های سبزه را به تعداد فرزندان خانواده درست می‌کردند تا نماد برکت و سرسبزی را با دستان خودشان مهمان خانه‌های فرزندانشان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سبزه عید در ایام قدیم

جعفر شهری در جلد چهارم کتاب طهران قدیم‌ می‌گوید: «سبزه سبز کردن بنا به سبکی یا سنگینی دستِ سبز کننده، از ۲۰ تا ۱۰ روز مانده به عید صورت می‌گرفت، به این شکل که خانم خانه به تعداد جمعیت خانواده مشت مشت گندم، عدس یا ماش را طوری که چیزی از آن بر زمین نریزد، در ظرفی سفالی می‌ریخت و با هر مشت نیت سلامتی، تندرستی، خوشی، خوشبختی، مال و گشایش می‌کرد.

پس از آن هر روز به دانه‌ها آب می‌داد تا در ظرف، کُجه (نیش) زده و به سفیدی بزند، سپس آن‌ها را در دستمال ریخته و سه روز با رطوبت معتدل نگهداری می‌کرد تا کُجه‌ها نقره‌ای شوند، بعد از آن در دوری مسی یا بشقاب و دوری چینی پهن می‌کرد، رویش دستمال نمدار می‌کشید و در آفتاب قرار می‌داد.

معتقد بودند اگر سبزه دیر سبز شود، دست سبزه کننده سنگین و کارهایش با معطلی به انجام می‌رسد و باید با سختی‌ها دست و پنجه نرم کند، اما زود سبز شدن سبزه نشان از سهولت امور، سبک دستی و موفقیت سبزکننده بود.»

بهترین زمان برای کاشت سبزه عید

خیلی‌ها ترجیح می‌دهند سبزه عید را آماده خریداری کنند، اما برای آن‌هایی که دوست دارند لذت سبزه سبز کردن را تجربه کنند چند پیشنهاد هیجان انگیز داریم.

اول باید بدانید که هر دانه و بذری زمان متفاوتی برای سبز شدن دارد، مثلاً بهترین زمان برای کاشت سبزه گندم ۱۰ روز مانده به عید یعنی ۲۰ اسفندماه است، برای کاشت دانه ماش شما به ۱۲ روز زمان نیاز دارید و سبزه عدس هم ۱۵ روز زمان می‌برد تا سبز شود.

سبزه ارزن طی ۴ روز جوانه می‌زند و بذر‌هایی مثل شاهی و خرفه هم به ۱۰ روز زمان برای سبز شدن نیاز دارند، دانه سویا ۳ تا ۵ روز زمان می‌برد تا جوانه بزند البته باید ۶ تا ۸ ساعت قبل در آب خیس بخورد.

حالا با توجه به این زمان بندی می‌تواند بذر و دانه مورد نظرتان را برای سبز کردن انتخاب کنید.

سبز کردن سبزه روی سطوح شیب دار

بذر‌های لعاب دار بهترین گزینه برای سطوح شیب دار، کوزه و ... هستند چرا که بعد از خیس خوردن حالت ژله‌ای به خود می‌گیرند و قابلیت چسبندگی پیدا می‌کنند. شاهی، خرفه، خاکشیر و … جزو این دسته از بذر‌ها هستند.

برای شروع باید مقدار مناسبی از بذر مورد نظرتان را بعد از شستشو به مدت ۴ ساعت خیس کنید، میزان آب مناسب برای شاهی ۵ برابر میزان بذر است. روی سطح مورد نظر را کاملاً مرطوب کنید و با یک لایه پنبه بپوشانید.

روی پنبه تنظیف بکشید و بذر‌های خیس خورده را روی آن به طور کامل و یکسان پهن کنید، مجدد سطح کار را خیس کنید و یک کیسه که روی آن دو منفذ هوا ایجاد کرده اید بکشید. روز‌های ابتدایی سبزه به ۳ بار آبدهی در روز نیاز دارد. بعد از آن که جوانه‌ها بالا آمد کیسه را بردارید و روزی ۲ بار به سبزه آب بدهید تا در نهایت یک سبزه پر و زیبا داشته باشید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سبز کردن سبزه برای کاشت روز زمان سبز کردن بذر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۸۹۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت بیشترین میزان بارندگی استان خوزستان در حسینیه اندیمشک

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد سبزه زاری درخصوص مجموع بارش سامانه از چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز، جمعه ۱۴ اردیبهشت براساس اطلاعات دستگاه‌های سینوپتیک و بارانسنجی استان خوزستان، گفت: در این مدت در حسینیه شهرستان اندیمشک ۱۴۱.۴ میلیمتر بارندگی به ثبت رسید و رکورد بارش‌ها در استان را به خود اختصاص داد.   وی افزود: میزان بارش‌ها در سالند دزفول ۱۲۷.۲ میلیمتر، مرکز شهر دزفول ۱۲۲، بیدروبه ۱۱۷.۲، ماهور برنجی ۱۰۸، للر ۱۰۱.۵، صفی آباد دزفول ۸۷.۲، سرخه (فتح المبین) ۸۲، لیوس ۷۴،   شهیون (باغچه بان) ۷۰، تاراز ۶۸، شوش ۶۵.۲، اروند کنار ۶۴، چوئبده ۵۲، گتوند ۵۱.۱، پل تنگ ۴۷، سراک ۴۴، لالی ۴۱.۴ و بهبهان ۳۹.۷ میلیمتر گزارش شده است.   سبزه زاری ادامه داد: میزان بارندگی در سردشت زیدون ۳۶، جایزان ۳۲.۷، ماهشهر ۳۰.۲، ایذه ۲۷.۴، کشاورزی اهواز ۲۶، استانداری ۲۰.۵، هندیجان ۲۰.۱، آغاجاری ۱۹.۹، دهدز ۱۹.۴، اهواز ۱۷.۸، امیدیه ۱۴.۴، رامشیر ۱۴، فرهنگ شهر اهواز ۱۳.۵، مسجد سلیمان ۱۲، شوشتر ۱۱.۴، بستان ۱۰.۸، سوسنگرد ۹.۵، شادگان ۶.۵، خرمشهر ۴، آبادان ۳.۳  و رامهرمز ۱.۹ به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • آسمان خوزستان مه‌آلود می‌شود/ ورود سامانه جدید بارشی به استان
  • گالتیه: عدالت ثابت کرد بی‌گناهم، از PSG ممنونم!
  • آسمان خوزستان میزبان سامانه بارشی جدید
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • اعتراف ستاره سابق لیورپول: همیشه مضطرب بودم
  • ثبت بیشترین میزان بارندگی استان خوزستان در حسینیه اندیمشک
  • بارندگی در خوزستان از ۱۱۰ میلی‌متر گذشت/ کدام شهر رکورددار شد؟
  • دزفول رکوردار بیشترین میزان بارندگی در خوزستان
  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد